3 alternatieven voor de Zoekwoordplanner van Google

Je wilt een tekst schrijven voor jouw website, of misschien wil je een advertentie in elkaar zetten. Dan moet je goed weten wat er in moet komen te staan. Welke woorden ga je gebruiken? En zijn dit wel de juiste termen om jouw potentiële klant te bereiken? Met de Zoekwoordplanner van Google kun je onderzoeken wat de meest relevante zoekwoorden voor jouw bedrijf zijn. Helaas zitten aan deze tool en manier van analyseren wel wat nadelen. Gelukkig zijn meer dan genoeg goede alternatieven te vinden voor de Zoekwoordenplanner van Google!

Wij hebben drie goede alternatieven op een rijtje gezet, zodat jij straks de juiste zoekwoorden kan gaan bepalen.

 1. Ubersuggest

  Nee, we gaan geen taxi bellen of eten bestellen, Ubersuggest is een gratis zoekwoordenanalyse tool. Een erg goed alternatief als je niet wilt betalen, want voor een gratis tool is hij aardig uitgebreid! De perfecte tool voor startende ondernemers die een analyse willen maken dus. Je krijgt ontzettend veel suggesties per zoekwoord en toch is de indeling van de tool overzichtelijk en duidelijk. Een voordeel is dat waar veel tools in het engels zijn, Ubersuggest vertaald is naar het Nederlands.

 2. keywordtool.io

  Keywordtool.io is een prima alternatief, maar niet de meest uitgebreide van dit rijtje.

  Bepaalde mogelijkheden in de tool zijn alleen te gebruiken in de betaalde variant. Dus wil je optimaal gebruik maken van deze tool zou je minsten €63 per maand moeten betalen! Het handige van deze tool is dat hij je zoekwoord volumes kan vertellen binnen verschillende vlakken van social media. Denk aan Youtube, Instagram en Twitter maar ook aan Amazon of Ebay.

 3. KWFinder

  De tool die wij stiekem toch wel het beste alternatief vinden is KWFinder. Het fijne van deze tool is dat hij uitgebreid informatie geeft over zoekwoorden, gerelateerde zoekwoorden, het volume, de trend en zelfs vragen toont met het zoekwoord erin verwerkt.

  Deze tool is niet alleen super snel en gebruiksvriendelijk, maar ook volledig gratis te gebruiken. De gratis variant heeft wel een kleine restrictie: je kan maar 5 zoekwoorden per dag analyseren. Een optie is dus om €29.- per maand te betalen en ervoor te kiezen om extra mogelijkheden van de tool te gebruiken. Voor weinig geld heb je dan heel veel informatie!