Informatieve en kwaliteit teksten
Geschreven voor bezoeker en Google
WordPress specialisten

Website Analyse

Een website analyse is meer dan alleen de SEO checks van je website doorlopen. Er zijn tegenwoordig tietallen online tools waarmee je de basis van je website kunt scannen, zowel technisch als qua opbouw. Helemaal leuk en zeker niet onhandig maar als je er niet in thuis bent dan kom je niet heel veel verder.

Met onze website analyse zullen wij alle punten bekijken die uit zo’n technisch rapport naar voren komen en dit waar mogelijk te verbeteren. Inderdaad, waar mogelijk, want sommige websites zijn op een bepaalde manier opgebouwd en daar zullen technische “verbeteringen” de website onbruikbaar maken. Naast de technische website analyse kijken wij ook of dat er qua gevoel of conversie nog verbeteringen aan de website gedaan kunnen worden.

Waarom is een goede website analyse zo belangrijk?

Wanneer je op deze pagina terecht bent gekomen dan heb je waarschijnlijk al twijfels over de huidige opzet van je website. Kan het misschien niet beter? Ja, die kans is zeker aanwezig en een website analyse kan je helpen om je website uiteindelijke te verbeteren.

Wij gaan de sterke en zwakke punten van je website in kaart brengen en zullen op basis van deze resultaten je website verbeteren.

Trage website en je wilt een technische website analyse?

Wij zullen je website analyseren en een technisch rapport opmaken zodat de laadtijd en techniek van je website beter wordt!

Neem contact op

Website analyse tools?

Eerder hebben we het gehad over website analyse tools maar wellicht ben je hier nog helemaal niet bekend mee. Er zijn verschillende online tools waarmee je een website technisch kan analyseren. De tools die de meest uitgebreide informatie geven zullen wij hieronder voor je opsommen:

Elke tool heeft zijn voor- en nadelen maar ze tonen allemaal uitgebreide informatie over technische mankementen op je website. Wijzelf gebruiken vaak GTmetrix en Webpagetest.org om een technische analyse te maken.

Deze website analyse tools zijn niet de heilige graal want zij kunnen niet alles zien. Er zijn namelijk ook dingen die deze tools niet kunnen zien.

Mijn website is veel te langzaam

De tools kunnen aangeven dat je website een lange laadtijd heeft maar dit kun je vaak zelf ook wel constateren. Als wij na de website analyse alles hebben geoptimaliseerd kan deze de snelheid van je website zeker al verbeteren maar is dit voldoende?

Een technische website optimalisatie bevorderd de laadtijd van je website maar als deze nog steeds boven de 2 seconden zit dan mag je er vanuit gaan dat je geen goede hosting provider hebt. De snelheid van je website is erg belangrijk, zowel voor bezoekers als de zoekmachines. Zorg er dus voor dat je een goede hosting provider hebt.

Wij hosten onze websites op een krachtige Virtual Private Server (VPS) dus mocht je twijfelen over je huidige hosting provider dan kunnen wij uiteraard ook iets voor je betekenen.

Hoe presteert mijn website nu dan?

De website analyse die wij voor je uitvoeren is gefocust op de techniek van je website. Wij zorgen er voor dat deze optimaal is.

Presteer ik dan ook beter?

Nee, het is niet per definitie zo dat je beter presteert.

Krijg ik mee bezoekers op mijn website?

Waarschijnlijk, als je website op technisch vlak beter is dan veel van je concurrenten kan dit zeker bevorderlijk zijn voor je ranking binnen de zoekresultaten.

Maar ik presteer dus niet beter?

Nee, als de opmaak van je website niet conversie gericht is ingedeeld dan kun je technisch alles wel op orde hebben maar dit wil niet zeggen dat je beter presteert. Er zullen wel meer sales volgen doordat er meer bezoekers zijn maar dit kunnen nog veel meer sales worden als je de website beter laat converteren door hem beter in te richten.

Hoe kan ik dan wel beter presteren en dus converteren?

Buiten de technische website analyse kunnen wij ook metingen gaan doen en bijvoorbeeld A/B testing toe gaan passen om te kijken welke indeling / opmaak van een pagina beter converteert.

Hulp nodig? Wij gaan je helpen!

Denk je dat jouw website aan de hand van een website analyse technisch flink verbeterd kan worden en je wilt ook beter presteren en dus converteren?

Wij kunnen je hier bij helpen. Je kunt vrijblijvend contact met ons opnemen via onderstaand contactformulier. We zullen dan samen gaan kijken hoe wij jouw website kunnen verbeteren.

Waarmee kunnen we je helpen?

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Heb je nog een vraag? Bel gerust, stuur ons een berichtje of kom gezellig langs op ons kantoor in Breda voor een kopje koffie

Seoteksten.nl
Reduitlaan 33 loft 2.17
4814 DC Breda

T: +31 76 790 18 30
E: info@seoteksten.nl