Informatieve en kwaliteit teksten
Geschreven voor bezoeker en Google
WordPress specialisten

Zoekwoorden onderzoek

Het schrijven van SEO teksten laat je niet doen voor de lol. Dit heeft een doel, een doelgroep bereiken die geïnteresseerd is in jouw diensten en of producten. Voordat er überhaupt SEO teksten geschreven kunnen worden is het belangrijk om je doelgroep te bepalen. Daarna is het zaak om te ontdekken waar deze doelgroep op zoekt binnen de bekende zoekmachines.

Waar zoeken mensen op?

Er moet dus een zoekwoorden onderzoek worden gestart om te achterhalen op waar men op zoekt. Vaak kun je zelf de basis al bepalen wanneer je er even goed voor gaat zitten. Als het goed is ben je zelf namelijk bekend met het product of de dienst. Ga dus eens bij jezelf na waar jij op zou zoeken als je bijvoorbeeld op zoek bent naar een nieuwe hosting provider. Je merkt dat je al snel bij zoekwoorden uitkomt als:

– Goedkope webhosting
– Beste hosting provider
– hosting provider

Allemaal leuk en aardig maar je hebt nu geen idee of men hier ook daadwerkelijk op zoekt…..

Mogen wij je helpen met het zoekwoorden onderzoek?

Besteed je het zoekwoorden onderzoek liever uit aan ons dan is dit geen enkel probleem. Wij helpen je graag met het bepalen van de zoekwoorden waar jouw doelgroep op zoekt om meer bezoek naar je website te realiseren.

Neem contact op

Een zoekwoorden onderzoek met Google Keyword Planner

Op de zoekopdracht nauwkeurig zal je dit ook niet gaan lukken maar met behulp van de Google Keyword Planner van Google Adwords kun je al snel een beter beeld krijgen waar men wel en niet op zoekt. Om gebruik te maken van Google Keyword Planner en je zoekwoorden onderzoek te starten moet je wel eerst een Google account aanmaken.

Als je een account hebt op Google Keyword Planner en je vult de zoekwoorden in die wij zojuist hebben beschreven dan zie je het volgende. Het gemiddeld aantal maandelijkse zoekopdrachten was op het moment van schrijven:

Zoekwoorden onderzoek

Dit zijn de gemiddelde maandelijkse zoekopdrachten die in Nederland worden gedaan. Deze zijn redelijk dus kan het best interessant zijn om deze woorden te verwerken in je zoekwoorden onderzoek en wellicht ook SEO teksten te laten schrijven voor deze woorden. Echter is er ook nog zoiets als concurrentie want je bent helaas niet alleen.

In het laatste kolom zie je deze concurrentie staan. Waar wordt deze concurrentie dan op gebaseerd? Google kijkt naar alle relevante zoekwoorden waar op wordt geadverteerd (betaalde advertenties op deze zoekwoorden a.k.a. Google Adwords) aan de hand van jouw ingegeven zoekwoord.

Is deze informatie voldoende om daar volledig op af te gaan? Nee, wij vinden van niet. Buiten de informatie van Google Keyword Planner moet je ook kijken naar de kwaliteit van je eigen website en die van je concurrenten. Het kan voorkomen dat hele grote spelers in de markt de top-3 positie bekleden en als je doelstelling de top-3 is dan moet je van goede huizen komen om daar een plekje te bemachtigen. De concurrentie die de Keyword Planner aangeeft kan in deze gevallen soms best aangeven, “Laag” of “Normaal”, terwijl dit in werkelijkheid dus onbegonnen werk is.

Conclusie

Conclusies, bij een zoekwoorden onderzoek komt veel meer kijken dan alleen even het aantal zoekopdrachten en de concurrentie bekijken. Wij willen je graag helpen om een goed zoekwoorden onderzoek in elkaar te zetten zodat er daarna goede en kwaliteit SEO teksten geschreven kunnen worden.

Mogen wij je hierbij helpen? Neem dan vrijblijvend contact met ons op via onderstaand formulier. Wij bespreken graag de mogelijkheden met je.

Waarmee kunnen we je helpen?

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Heb je nog een vraag? Bel gerust, stuur ons een berichtje of kom gezellig langs op ons kantoor in Breda voor een kopje koffie

Seoteksten.nl
Reduitlaan 33 loft 2.17
4814 DC Breda

T: +31 76 790 18 30
E: info@seoteksten.nl